Fix Magento 2 installationsfejl: open_basedir restriction in effect

Du er formodentlig havnet her fordi du er stødt på nedenstående fejl under installation af Magento:

Cannot determine required PHP extensions: Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/etc/pki/tls/certs) is not within the allowed path(s): (/var/www/mage2.dk/public_html:/var/www/mage2.dk/tmp) in /var/www/mage2.dk/public_html/vendor/composer/composer/src/Composer/Util/RemoteFilesystem.php on line 914

Fejlen opstår fordi composer ikke har de nødvendige tls libraries i den version som kommer med Magento 2.1.x. Der findes to løsninger.

Den hurtige er at slå TLS fra. Det gør du ved at redigere din composer.json i din magento rod. Du skal tilføje: “disable-tls”: true, ca. omkring linie 24 i en standard Magento, således at det kommer til at se sådan her ud:

  "config": {
    "disable-tls": true,
    "use-include-path": true
   },

Vent på at cron har kørt igen (2 minutter ca) og prøv at køre testen igen.

Den rigtige løsning er at opdatere composer-versionen i Magento fra alpha til beta. Rediger composer.json og erstat “composer/composer”: “@alpha” med “composer/composer”: “1.1.2 as 1.0.0-beta1”, så det ser således ud:

  "require": {
    "magento/product-community-edition": "2.1.5",
    "composer/composer": "1.1.2 as 1.0.0-beta1"
  },

Herefter skal du køre composer update. Til det skal du bruge et sæt auth-keys som du erhverver dig på magento.com. Se her hvordan: http://devdocs.magento.com/guides/v2.0/install-gde/prereq/connect-auth.html

Om forfatter

Dennis Højgaard
Dennis Højgaard
Også kendt som "nye Dennis".

Relaterede artikler

Nyhedsbrev... Privat, sikkert og spam-fri.