Sådan benyttes CDN på Magento

(Update: Bemærk: Nedenstående guide er forældet, såfremt I benytter SSL for domænet.)

I denne artikel gennemgår vi hvordan du konfigurer din Magento webshop til at benytte Content Delivery Network (CDN), til at cache og bringe et websites indhold nærmere slutbrugeren. Dette gøres naturligvis for, hurtigst muligt, at kunne levere websitets indhold.

Hvad er Content Delivery Network

Content Delivery Network (forkortet CDN) er kort fortalt en teknik til, at cache og bringe et websites indhold nærmere slutbrugeren. Dette gøres naturligvis for, hurtigst muligt, at kunne levere websitets indhold.

Har man kunder i mange lande er CDN en billig måde at sænke loadtider og sprede især statiske elementer ud til flere lande. Har man fortrinsvis kunder i eksempelvis Danmark og er webserveren samtidig placeret i Danmark - som i tilfældet Magentohotel.dk - så er det ikke entydigt en fordel at flytte data ud i et verdensomspændende CDN. De færreste store spillere har i skrivende stund et point of presence i Danmark og dataen vil i disse tilfælde blive flyttet længere væk fra slutbrugeren. Det vil dermed hæve loadtider også betyder det jo i princippet at man går over åen for at hente vand.

Fortvivl ikke! Er din webshop hostet i Danmark og befinder din primære kundegruppe sig også i Danmark er der et andet tiltag for at sænke loadtider. Hos Magentohotel tilbydes der et sudomæne til at afvikle statiske elementer. Det betyder i praksis, at browsere kan have flere samtidige forbindelser til det samme website.

Hvis et website består af 100 elementer vil der derfor gå en del tid ved at browseren venter på de første to forbindelser er lukkede inden den åbner to nye. Nogle er så heldige, at der åbnes seks forbindelser men der er stadig et stykke til de føromtalte 100 elementer. Hvis man sætter sin Magento op til at benytte subdomæner til statiske elementer kan man derfor minimum fordoble antallet af samtidige forbindelser.

Sådan gør du

Begge de to ovenstående scenarier sættes op på helt samme måde i Magento og det er super enkelt.

  • Log ind i din Magento Administration.
  • Naviger til System -> Konfiguration -> Generelt ->Web.
  • Åbn sektionen Sikker.magento cdn setup
  • Er du kunde hos Magentohotel indtaster du her cdn.ditdomæne.dk i felter Base Skin URL, Base Media URL og Base JavaScript URL.
  • Tryk på knappen Gem konfiguration.

Nu har du opsat din Magento webshop til at benytte CDN.

 

Systems Engineer @ Powerhosting ApS