Startguide til magento

Guiden her er tænkt som en kort introduktion til magentos mest almindelige funktioner og indstillinger, der tages udgangspunkt i at du allerede har installeret magento og du er klar til at sætte shoppen op.
Startguiden berører ikke opsætning af selve kategorierne og dine produkter.

Indholdsfortegnelse:

Sprogpakken

Magentos præsentationslag er adskilt fra applikationslaget, derfor er det en smal sag at installere en ny sprogpakke. Sprogpakken er frit tilgængelig på magento-connect og installationen er ganske ligefrem.
Denne artikel viser dig hvordan:
installere dansk sprogpakke i magento

 

Skift dit password til magento

Medmindre du selv har installeret magento, er det en god idé at ændre dit backend password med det samme således du er den eneste som kender det.
Det gøres nemt i backenden, læs artiklen:
Skift backend password

 

Aktivere demo-store notice

Mens din shop er under udarbejdelse, er det en god idé at gøre opmærksom på dette med en meddelelse i frontenden således kunder ikke handler hos dig ved en fejl.
Aktivering sker i backenden, læs artiklen:
Aktivere demo-store notice

 

Moms-zoner og satser   

Indstillingerne for moms i Magento er ganske omfattende. Momsen beregnes ud fra dine egne momsregler som baserer sig på en kombination af zone (land, stat, by), produkttype, kundetype og beløb.
Det kan virke som en stor mundfuld, men det skal blot sættes op én gang og den øgede kompleksitet er en ringe pris at betale for denne fleksibilitet.
I denne artikel gennemgår vi opsætning af dansk moms:
Opsætning af dansk moms

 

Betingelser

Guide til at oprette og aktivere dine handelsbetingelser i magento:
Opsætning af Terms & Conditions

 

Opsætning af fragtrater vha. table-rates

Differentieret fragt baseret på vægt og destination er en god måde at sætte sin fragt op på, denne artikel viser hvordan du opsætter en simpel tabel baseret på vægt vha. magentos table-rate leveringsform:
Opsætning af magentos table-rates

 

Tilretning af e-mail skabeloner

Professionelle emails er en vigtig del af kommunikationen mellem din shop og kunderne, læs her hvordan du tilretter magentos email-skabeloner:
transactional emails i magento

 

Ændring til DKK

Nogle indløsere, PBS/Nets/Teller, stiller krav om at dine priser benævnes med forkortelsen: DKK istedet kr. eller kroner. Denne guide viser dig hvordan du nemt kan ændre til DKK.
skift-valuta-symbol-kr-til-dkk

 

Oprettelse af XML-sitemap i magento

Sådan lader du magento automatisk generere og opdatere et XML-sitemap:
Oprettelse af sitemap
Automatisk opdatering af sitemap
 

 

Sammenflet javascript og CSS

Ved at sammeflette magento javascripts og CSS sparer dine kunders browsere adskillige kald til webserveren, det giver hurtigere loadtid og mere tilfredse kunder.
Magento har mulighed for at merge javascript og CSS som en indstilling siden ver. 1.5x. Denne artikel viser dig hvordan du aktiverer:
miniméring magentos css og javascript

 

Log-rensning

Magento akkumulerer en hel del info om dine kunder sidebesøg osv. Disse data er som regel uinteressante i et historik perspektiv og derfor sætter man magento op til automatisk at rense ud i log-tabellerne.
Opsætningen foregår direkte i backenden og denne artikel beskriver forløbet:
Automatisk log-rensning

 

Backup

Sådan laver du en backup af magentos filer og database. Det er vigigt at du altid sørger for at have en valid og kurant backup af hele din shop. Denne guide viser dig hvordan:
Lav backup af magento

 

Cronjob

En del af magentos funktioner er afhængige af at cron.php eksekveres et par gange i timen.
Denne guide viser dig hvordan du opsætter magentos cronjob:
Cronjobs i magento

 

Google Analytics

Google analytics er et tracking-script som giver dig et detaljeret overblik over dine kunders færden på shoppen. Et uundværeligt værktøj for den seriøse e-købmand.
installation af google analytics

 

Aktiver caching

Magento indbyggede cache har stor indflydelse på hastigheden af din shop, læs guiden til at aktivere cache-typerne her:
Magento cache-styring

 

Skifte BaseURL

Har du brugt en midlertidig URL til at sætte din shop op, er her en guide til hvordan du nemt kan skifte shoppens domæne:
Ændre magentos baseURL