Optimér din Magento søgemaskine

Hvis du læser denne artikel, er det sandsynligvis fordi du gerne vil forbedre din interne søgemaskine i Magento.  

Når Magento lader brugeren søge i blandt sine produkter - sker der ved hjælpe af et "like" statement, Magento sammenholder det ord brugeren søger på, og ser om det eksakte ord findes i databasen.

Det betyder at ord som slush-ice og slushice vil blive set som 2 forskellige søgeord. Har du navngivet dit produkt "slush-ice", og kundens søgeterm er slushice, vil Magento levere et 0 resultat. 

Benyt dine meta keywords som synonymer

Meta keywords blev smidt af søgemaskinerne for lang tid siden, men figurerer stadig i din Magento. Som standard vil Magento matche ord du skriver i dit Meta Keyword felt på dine produkter. Dette er en god mulighed for at angive en lang række synonymer som er relevant for det pågældende produkt.

Bemærk at du kan bestemme på egenskabs niveau, hvilke datafelter din Magento skal benytte ifb. med søgningen. Se nedenstående screenshot, hvilken indstilling på din egenskab, som bestemmer om egenskaben er søgbar. 

Tænk synonymer til din interne og eksterne seo

Når du opretter dine produkter, tænker du sikkert i høj grad over din navngivning samt beskrivelsen af dit produkt, i henhold til ekstern søgemaskine optimering. Når du optimerer dine produkt tekster er det en fordel at du tænker i synonymer - både synonymer i henhold til din seo iht. søgemaskinerne, men også synonymer i henhold til din egen interne søgemaskine.

Benyt en synonym ordbog til at finde flest mulige synonymer - og indarbej det i din tekst.
Eksempel: Bukser Klik her for eksempel på synonym via synonym ordborg.

Søgeudtryk, tilknyt synonymer

Magento gør det muligt for dig at få et større indsigt i din søgemaskine via den indbyggede rapport for søgeudtryk.
Rapporten finder du under: Rapporter > Søgeudtryk.

Her vil du kunne se hvilke søgninger der bliver udført på dit site, antal samt hvilke resultater søgningen har givet. Ved de enkelte søgeudtryk har du mulighed for at tilknytte synonymer - hvilket faktisk betyder at du kan "lære" din Magento, til at blive en bedre søgemaskine.

Gå din rapport igennem månedligt, og tilknyt nye synonymer - det betyder at dine søgeresultater gradvist vil være mere relevante.

Tag højde for stavefejl med BetterStoreSearch

Jeg har selv prøvet, og testet en lang række forskellige Magento moduler, der har til formål at forbedre søgningen. Nogle har bygget deres egen søgemaskine, andre har bygget ovenpå den eksisterende søgemaskine. Jeg er tilhænger af den sidste løsning, da det betyder at alle de eksisterende features omkring søgning, stadig beholdes.

Jeg har testet omkring 8 moduler, og hver gang ender vi med at benytte BetterStoreSearch - primært pga. sin eminente algoritme til at hjælpe brugeren til at finde det som de søgte på. Til forskel fra standard søgningen i Magento, kigger BetterStoreSearch på en %-del af ordet, og vil automatisk foreslå de produkter, samt søgeord der ligger tættest på det du har søgt.

Læs mere om BetterStoreSearch.

henriks billede

Jeg brænder for ambitiøs e-handel, og at omsætte forretnings-potentialer til konkrete initativer og projekter.