Håndtering af attributes

Denne  guide vil give dig en basal forståelse for, hvordan man håndtere attributes i Magento. Jeg vil komme med eksempler på hvordan man håndtere attributes til efterfølgende brug i oprettelse af configurable produkter.


Håndtering af attributes

I dette eksempel vil jeg gå igennem hvordan man opretter attributes og attribute sets, til senere brug i oprettelse af configurable products. Scenariet vil være, at jeg skal have en ny produktgruppe "Mens Jackets" oprettet på min hjemmeside. Men når folk går ind og vil bestille en jakke, skal de have mulighed for at vælge hvilken størrelse de vil have. Derfor skal vi have lavet en attribute size og derefter et attribute-set Jackets, som vi kan oprette vores nye produkter serie ud fra.  

 

 

 

 

 

 

Vi starter med at oprette en ny attribute size. Det gør vi ved at gå ind under Catalog>Attributes>Manage Attributes, i top menuen i Magento. 

 

Når vi er kommet ind på Manage Attribtues siden kan vi se alle attributterne på siden. Men da vi gerne vil lave vores egen attribut trykker vi bare "Add New Attribute". 

 

Nu er vi på vores nye attributes configurations side. Først og fremmest skal vi indtaste en attribute code, som vi i dette her eksempel kalder size, da det er vores produkt "jackets" vi gerne vil have muligheden for at vælge størrelser til. Ud over dette sætter vi Scope til Global og Catalog Input Type for Store Owner til Dropdown. Længere nede under Apply To trykker vi Selected Product Types, hvor vi bagefter markere Simple og Configurable product, da det er de to slags produkter vi kommer til at bruge. Til sidst under Use to create configurable product trykker vi Yes. Vi gør alt dette så vi kan oprette vores configurabele produkt med size som attribute. 
Lidt længere nede har vi alle frontend indstillinger, som egentlig giver lidt sig selv. Du kan redigere i dem som du vil, men i dette eksempel lader jeg dem være ved standard. 
For at komme videre trykker vi på Manage Label / Options.

 

Her inde kan vi give vores attribute en title, som vil blive vist på hjemmesiden. Da vi skal lave en menu for størrelser til jakker, kalder vi den size.
Under title kan vi tilføje vores værdier for size. Her skriver jeg alle de størrelser ind, jeg vil have til min jakke. Man kan tilføje så mange man vil. 
Vi trykker Save Attribute for at gemme vores arbejde. 

 

 

Håndtering af attribute sets

Nu hvor vi har lavet vores attribute, skal vi have oprettet vores attribute set "Jackets". For at gøre det skal vi ind under Manage attributes menuen, hvilket vi gør under Catalog>Attributes>Manage Attribute Sets, i top menuen.

 

Nu er vi på Manage Attribute Sets siden, hvor vi kan se alle attribute sets der er. For at lave vores attribute set size trykker vi Add New Set.

 


 

Her skal vi give vores attribute set et navn, i dette tilfælde kalder vi det navnet Jackets. Ud over det sætter vi den Based On - Default. Efter det trykker vi Save Attribute, for at gå videre til næste side. 

 

Nu er vi på vores attribute jackets side. Her inde kan vi give vores attribute set nogle ikke-tildelte / unassigned attributes. I spalten til venstre har vi alle de attributes som vores attribute set allerede har, hvor vi i spalten til højre ser de attributes vi kan give den. De attributes som har et lille rødt ikon i bunden er obligatoriske og kan ikke slettes. 
For at tilføje vores attribute size til vores attribute set tager vi simpelthen bare size fra unassigned attributes, og drag-and-dropper den over i mappen General. Ved at gøre det, har vil tildelt vores attribute set Jackets, attributen size

 

 

Det var guiden til håndtering af attributes og hvordan man tilføjer ens attributes til attribute sets. For at se hvordan man bruger alt dette i ens product management, kan du se guiden: "Forståelse af product management". 

 

henriks billede

Jeg brænder for ambitiøs e-handel, og at omsætte forretnings-potentialer til konkrete initativer og projekter.